Kluster Interieurbouw

WasteBase – beursstand Dutch Design Week Sylvana Schaasberg 3 november 2023

OVER DIT PROJECT

WasteBase – beursstand Dutch Design Week

WasteBase: voor dit mooie upcoming bedrijf hebben wij voor de Dutch Design Week deze stand mogen maken.
 
Bij de vervaardiging van de producten die wij dagelijks gebruiken, ontstaat afval in de vorm van restmaterialen. Deze materialen zijn vaak schoon en van hoge kwaliteit, maar belanden bij het restafval. WasteBase vergroot de vindbaarheid van deze waardevolle materialen, om zo herbestemming te stimuleren.
 
Circulair Ontwerp WasteBase wil het afvalprobleem in de Nederlandse maakindustrie aanpakken door fabrikanten en ontwerpers op een nieuwe manier met elkaar te verbinden en de circulariteit te bevorderen. Zij bieden een platform waar fabrikanten hun reststromen als waardevolle grondstof kunnen aanbieden, waardoor kostenbesparingen mogelijk zijn en verspilling wordt verminderd. Ontwerpers krijgen toegang tot een breed scala aan restmaterialen om unieke, circulaire producten te creëren. Als een materiaal is getest en geschikt wordt bevonden, faciliteert WasteBase directe verbindingen tussen partijen voor grootschaliger samenwerkingen. Succesvolle samenwerkingen worden vervolgens op ons platform getoond om anderen te inspireren en te motiveren.
Het doel is om een ​​samenleving te creëren waarin materiaalgedreven ontwerp en herbestemming de norm zijn, terwijl nieuwe materialen alleen als laatste redmiddel worden gebruikt. Door circulariteit te bevorderen en afval te verminderen, wil WasteBase bijdragen aan verschillende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, zoals verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie en duurzame steden en gemeenschappen. Deze visie brengt voordelen met zich mee door het bevorderen van een duurzamere en hulpbronnenefficiëntere wereld, waarin de waarde van materialen wordt gemaximaliseerd, afval wordt geminimaliseerd en de gevolgen voor het milieu worden verminderd.
Categories: Zakelijk